Binnen 1 dag uw aanhanger rijbewijs halen

Aanhanger rijbewijs - E achter B

Bij Rijschool Stuur Maar zit je goed om snel en efficiënt je aanhanger rijbewijs halen. Dit wordt ook wel eens het ‘E achter B’ of BE-rijbewijs genoemd. We geven les in een nieuwe Mercedes-Benz automaat voorzien van de nieuwste technieken. Graag stomen we je in geen tijd klaar om je rijbewijs uit te breiden.

We bieden je verschillende pakketten die aan ieders kunnen voldoen. Zo is het mogelijk om in één dag met zekerheid en met alle gemak je nieuwe rijbewijs BE te behalen. Ook is het mogelijk om ons enkel in te schakelen voor het CBR-examen of losse uren rijles te nemen.

De keuze is aan jou! Als je nood hebt aan begeleiding bij je keuze, lees dan onderaan verder. We geven je enkele tips bij het kiezen van het beste pakket voor jouw kunnen en kennis.

Cursus 3 uur

Pakket EB1

€399

Voor de expert
 • Vaste instructeur
 • Dezelfde dag examen
 • Inclusief praktijk examen

(* Ophaal en afzet locatie naar keuze)

Cursus 5 uur

Pakket EB2

€489

Een klein beetje ervaren
 • Vaste instructeur
 • Dezelfde dag examen
 • Inclusief praktijk examen

(* Ophaal en afzet locatie naar keuze)

Cursus 8 uur

Pakket EB3

€649

Onervaren
 • Vaste instructeur
 • Dezelfde dag examen
 • Inclusief praktijk examen

(* Ophaal en afzet locatie naar keuze)

Intake les

Pakket EB3

€70

 • 1.5 uur les
 • Pakket advies
 • I.c.m. dagcursus

(* Ophaal en afzet locatie naar keuze)

Losse les 60 min.

Pakket EB4

€60

 • 1 uur les
 • Vaste instructeur
 • Flexibel plannen

(* Ophaal en afzet locatie naar keuze)

Overige tarieven

Losse les 60 min. €60
Los CBR examen €275


Alle voordelen van onze pakketten

Er zijn verschillende redenen waarom je voor Rijschool Stuur Maar zult kiezen. Hieronder hebben we er enkele opgesomd die onze diensten haast onweerstaanbaar maken.

 • Spoedcursus mogelijk
 • Rijlessen van 60, 90 en 120 min.
 • Ook lessen in avond en weekend.
 • Geen wachttijden
 • Opfriscursus mogelijk
 • Vaste rij-instructeur

Twijfel je nog of het wel nodig is om een rijschool in te schakelen. Je kunt toch gemakkelijk op jezelf alle praktijk leren, niet? We geven je meer dan alleen praktijkervaring. Je leert tal van interessante tips en tricks die je op jezelf nooit had kunnen ontdekken.Ook helpen we je met het praktijkexamen. We zijn er om je op je gemak te stellen en helpen je met het regelen van de praktische zaken.

Bovendien hoef je jezelf geen zorgen te maken over de auto of aanhanger, wij brengen deze voor je mee. Ja dat klopt, we komen je ophalen en zetten je achteraf weer af op een locatie naar keuze. Is dat geen puur gemak.

Rijbewijs E achter B

Om een auto met aanhanger te besturen, heb je niet altijd een BE-rijbewijs nodig. Wanneer het totaalgewicht hoger is dan 3500 kg is dit wel verplicht. Een simpel B-rijbewijs volstaat dan niet meer. Voor diegenen die veel met een aanhanger rondrijden, raden we ook aan om een rijbewijs BE te behalen. Zo bekom je een overvloed aan onmisbare kennis en zul je meer vertrouwen hebben op de weg.

Voor meer consistentie binnen Europe qua richtlijnen, is er ook het ‘B+’-rijbewijs. Dit is gelijk over heel Europa en laat je toe om met een totaalgewicht tot 4250 kg te rond te rijden. Omdat er in Nederland nog steeds maar een soort rijexamen is, kun je na het slagen kiezen welke variant van rijbewijs je wil.

B plus is In veel gevallen limiterend, daarom is het beter om voor het volwaardige ‘E achter B’-rijbewijs te kiezen. Zo mag je een aanhanger tot 3500 kg vervoeren, tenzij het een oplegger of middenasaanhangwagen is, dan kun je zelfs tot 7000 kg in totaal gaan.

Om een ‘E achter B’-rijbewijs te behalen, heb je geen nieuw theoriecertificaat nodig. Zolang je het praktijkexamen bij CBR aflegt, is het voldoende. Rijschool Stuur Maar helpt je met de voorbereiding zodat je het examen zonder enige problemen aflegt.

Zoals je hierboven kunt zien hebben we verschillende pakketten voor je. Dit is onze manier om je van begeleiding op maat te voorzien.

Hoe kies ik mijn rijles pakket?

Bij het kiezen van een pakket is het belangrijk om je doel steeds voor ogen te houden. Wil je lessen volgen om je vervaagde rijkunsten weer op te frissen? Je staat bijvoorbeeld klaar om op reis te vertrekken met je caravan, maar door omstandigheden is dit veel te lang geleden.

Ook kan het zijn dat je graag een E achter de B zet op je huidige rijbewijs. Dan is een geslaagd examen je doel van de cursus.

Je combineert deze ambitie met de ervaring die je denkt te hebben. Zo kun je een geschikt aantal lesuren kiezen. Ook kun je vrijblijvend en gratis een proef doen om je huidige kennis en kunnen te testen. Schrijf je hiervoor in en kom het snel te weten. Op deze manier laten we je weten welk pakket het best bij je ervaring past.

Ben jij al klaar voor het examen of heb je toch eerst nog enkele uren les nodig? Hoe goed je rijkunsten ook zijn, we brengen je op niveau om dezelfde dag nog het examen van het CBR af te leggen.

Praktijkexamen van het CBR

Om succesvol een BE-rijbewijs te behalen, is het handig om te weten welke vereisten door het CBR gesteld worden. Zoals eerder vermeld, heb je geen nieuw theoriecertificaat nodig. Wel is het belangrijk om in de praktijk aan te tonen dat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen met je aanhanger.

Laat zien dat je rekening houdt met alle beperkingen, zijnde dat je niet zo mobiel meer bent en dat je zicht niet meer hetzelfde is. Een van de proeven is om achteruit te rijden, dit moet je zowel in rechte lijn als in een bocht kunnen. Daarnaast word je ondervraagt om je kennis over het soort aanhangers, lading, wettelijke eisen en papieren getoetst.

Weet je welke auto een aanhanger mag trekken, en zo ja welk soort? En hoe mag een aanhangwagen ingericht worden?

Als je hier nog geen antwoorden op hebt, geen nood, we leren je alle nodige informatie tijdens onze lessen aan. We geven je alle hulpmiddelen om je examen vol vertrouwen tot een goed eind te brengen.

Nu is het aan jou

Al wat je nog hoeft te doen, is aanmelden voor een van onze rijlessen. Kies het pakket dat het best bij je huidige kennis en kunnen past, dan zorgen wij voor de rest.

Ook is het aangenaam om onze acties in het oog te houden. Af en toe nemen we een hap uit de prijs van een of meerdere pakketten.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Een les uur bestaat uit 60 minuten, u kunt er echter voor kiezen om uw lesuren te combineren en bijvoorbeeld per les 1.5 uur of 2 uur te lessen.

Halverwege je rijopleding ga je bij het CBR een tussentijdse praktijktoets afleggen. Dit is een tussenmeting tijdens je rijopleiding. Indien je deze tussentijdse toets met succes afrond zul je een vrijstelling ontvangen. Dat betekent dat je met het eerst volgende rijexamen niet meer de bijzondere verichtingen en controle vragen in de auto hoeft te doen. Je examen is hierdoor korter en je slagingskans vele malen hoger.

De tussentijdse toets mag je vanaf 16.5 jaar afleggen bij het CBR.

Ja, dat kan! Bij het starten van de rijopleiding betaal je de helft, de andere helft van het pakket betaal je halverwege je rijopleiding. Als je je pakket in termijnen wilt betalen kun je dit tijdens je gratis proefles aangeven bij de instructeur.

Onze instructeurs kunnen je thuis of op een andere locatie naar keuze ophalen en afzetten.

Voor de kandidaten die buiten het werkgebied wonen:
Wanneer je buiten het werkgebied woonachtig bent is het verstandiger om dichterbij het werkgebied af te spreken. Daardoor voorkom je dat je constant dezelfde route aan het rijden bent, daar zijn je lesuren te kostbaar voor.

Je kunt vanaf 16.5 jaar beginnen met lessen en op je 17e afrijden.

Een eigen verklaring is een gezondheidsverklaring waarmee u aantoont dat u medisch geschikt bent om te lessen. Deze kunt u heel simpel digitaal bij het CBR aanvragen door 10 vragen te beantwoorden.

Dat verschilt per persoon en kunnen we tijdens je gratis proefles beoordelen.

Top